Department of Medical Education Technology Era's Lucknow Medical College, Era University, Lucknow 226 003 **3-day Curriculum Implementation Support Program (CISP)**

Date: 17th – 19th June, 2019 **Venue –** Council Room , University Building

MEU Chairperson – Prof. M.M.A. Faridi MEU Co-ordinator – Prof. Farzana Mahdi Associate Coordinator – Dr. Brijesh Rathore

Detailed Program 17th June, 2019

Day 1							
Time	Session	Objectives	Duration	Speaker			
9:00	Registration, inauguration, ice breaking	Ice breaking and introduction of participants and faculty	30 min	Dr. Brijesh Rathore Dr. Priyanka Shukla			
9:30	Competency based medical education (CBME)	Definition of competency, Difference between competency, objectives & outcomes (with examples); introduction to CBME, salient differences from conventional model	60 min	Prof. Farzana Mahdi			
10:30		Теа					
11:00	IMG: Goals, roles &Competencies	How to link national health needs to competencies and objectives	30 min	Prof. Vaibhav Shukla			
11:30	Deriving objectives from competencies	Demonstrate linking of competency with domains of learning using the Competency sheet	60 min	Dr. Brijesh Rathore Dr. Priyanka Shukla			
12.30	Linking competency objectives to Teaching Learning Methods (TLM)	Hands-on experience-group work, small groups work with faculty, emphasis on proper alignment, discuss relevant TL methods	30 min	Dr. Anuja Bhargava			
13:00		Lunch					
13:45	Proposed changes in Graduate Medical Education Regulations (GMER) 2019	Time frame, training methods, integration, assessment, new additions like Foundation Course, formative feedback	45 min	Dr. Priyanka Shukla			
14:30	Теа						
14:45	Electives	Concept of electives	30 min	Prof. Vaibhav Shukla			
15:15	Foundation Course	Concept, components, timeframe & examples	60 min	Dr. Brijesh Rathore			
16:00	AETCOM module	Purpose, mission and objectives & booklet review	60 min	Prof. M.M.A. Faridi			

18 th June, 2019								
Time	Session	Objectives	Duration	Speaker				
9:00	Early Clinical Exposure (ECE)	Concept, framework& group activity	120 min	Prof. Vaibhav Shukla Dr. Anuja Bhargava				
11.00	Теа							
11.15	Integration	Concept, framework (using examples from competency table)	105 min	Prof. M.M.A. Faridi				
13.00	Lunch							
14.00	Aligning & integrating competencies	Designing time table	60 min	Prof. Farzana Mahdi				
15:00	Теа							
15.15	Skills training	Competency acquisition, Skills lab: group activity	105 min	Prof. Vaibhav Shukla Dr. Anuja Bhargava Dr. Priyanka Shukla				

Day 3

19 th June, 2019							
Time	Session	Objectives	Duration	Speaker			
9.00	Assessment in CBME	Principles as relevant to CBME, assessment methods	60 min	Prof. Vaibhav Shukla			
10:00	Aligning assessment to competency objectives &TLM	Group activity	60 min	Dr. Brijesh Rathore Dr. Anuja Bhargava Dr. Priyanka Shukla			
11.00	Теа						
11.15	Learning Resource Materials	Sharing/ discussion	30 min	Dr. Anuja Bhargava			
11.45	Curricular governance	Presentation & discussion	60 min	Prof. M.M.A. Faridi			
12.45	Lunch						
13:45	The road ahead	Training and faculty development	60 min	Dr. Brijesh Rathore			
14.45	TEA						
15.00	Feedback from participants	Program evaluation and feedback on implementation	60 min	Dr. Brijesh Rathore Dr. Priyanka Shukla			
16:00	Open house						
16.30	Valedictory						